Meetic Review, Ervaringen & Informatie

Meetic.be is onderdeel van het Franse bedrijf Meetic, dat verschillende grote datingsites in beheer heeft. Het moederbedrijf heeft namelijk ook het Nederlandse Lexa en het Belgische Twoo in haar portefeuille.

Sinds 2002 wordt Meetic.be steeds verder ontwikkeld en aangepast. De dienst ziet zichzelf als een goede manier om ware liefde te vinden. Hoeveel leden Meetic precies heeft, wordt niet vermeld. De website houdt het op ‘duizenden leden.’

Meld je nu gratis aan

Meetic, een internationale datingsite

Het bedrijf is internationaal actief. In Engeland en Amerika is het eigenaar van Match.com, in Duitsland is het actief met Neu.de, in België, Portugal, Spanje en in Italië met Meetic. Daarnaast is de website in talloze talen vertaald, zodat het feitelijk overal ter wereld beschikbaar is.

Uitstraling van Meetic

De website ziet er netjes en verzorgd uit. Handig is ook dat de website op de mobiele telefoon te benaderen is en zich automatisch aanpast aan het scherm. Daardoor is het mogelijk ook zonder app gebruik te maken van de dienst. Het vinden van functies is vrij intuïtief.

We vinden het wel jammer dat er weinig informatie over de dienst te vinden is. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk waar Meetic precies gevestigd is en of er een telefonische helpdesk is.

Informatie over inschrijven, het account en de functies

Inschrijven en aanmelden bij Meetic

Inschrijven en aanmelden bij Meetic werkt net als op de meeste andere datingsites, namelijk via een formulier op de voorpagina. Via dit formulier kunnen bezoekers zich inschrijven. Je hoeft alleen aan te geven of je een man of vrouw bent, naar wie je op zoek bent en wanneer je geboren bent. Vanuit daar kun je je woonplaats invoeren.

De laatste stap is het bedenken van een gebruikersnaam, het invullen van je e-mailadres, het bedenken van een wachtwoord en het uitleggen hoe je de website hebt ontdekt. Na het akkoord gaan met de voorwaarden kun je meteen beginnen met het bekijken van profielen. Vergeet niet om het lidmaatschap ook per e-mail te bevestigen.

Jouw profiel op Meetic

Ben je ingeschreven, dan kun je beginnen met het inrichten van je persoonlijke profiel. Op Meetic gebeurt dit aan de hand van een paar vragen. Het systeem van de datingsite matcht gebruikers op deze manier met elkaar.

Het is niet verplicht om antwoord te geven op alle vragen, maar als je geen antwoord geeft op de vragen, wordt het bijna onmogelijk om contact met iemand op de website te leggen. Er wordt dan namelijk eerst gevraagd om het profiel volledig in te vullen.

De kosten van Meetic

Deze datingsite biedt twee soorten abonnementen: een gratis abonnement en een betaald abonnement. Wie kiest voor het gratis abonnement, kan maar van zeer beperkte functies gebruikmaken.

Er zijn geen verschillende betaalde abonnementen, maar wel verschillende looptijden. Dit zijn de kosten:

 • Volledig lidmaatschap met een looptijd van 1 maand: 29,99 euro
 • Volledig lidmaatschap met een looptijd van 3 maanden: 19,99 euro
 • Volledig lidmaatschap met een looptijd van 6 maanden: 14,99 euro

Hoe langer de looptijd, hoe lager de prijs wordt. De kosten zijn in vergelijking tot andere datingsites lager dan gemiddeld. De gebruiker kan op verschillende manieren betalen: via creditcards, Paypal of een bankoverschrijving.

Meld je nu gratis aan

Welke functies heb je als lid van Meetic?

Zoals eerder geschreven, biedt het gratis lidmaatschap zeer beperkte functies. In de praktijk is het alleen mogelijk om een profiel aan te maken en gratis te bekijken welke andere leden ook een profiel hebben. Je kunt wel zoeken naar profielen, maar niet zien wie jouw profiel hebt bekeken.

Het is ook niet mogelijk te reageren op berichten. Iedere vorm van contact met andere leden zijn voorbehouden aan leden met een betaald lidmaatschap.

Dit zijn de functies van een betaald lidmaatschap:

 • Premium: de keuze dat iedereen contact met je kan opnemen, met voorrang getoond worden aan leden;
 • Boost: bovenaan de lijst ‘populaire singles’ komen te staan;
 • Incognito: niet worden getoond als je een ander lid zijn of haar profiel bezoekt;
 • Onbeperkt chatten, flits sturen, winks sturen, leden toevoegen aan je favorieten.

De Meetic App

Meetic App

Deze dienst heeft apps voor de twee populairste platformen: Apple iOS (voor iPhone en iPad) en Android. Met deze app kunnen leden gebruikmaken van dezelfde functies als desktop gebruikers.

Bij het opstarten van de app is het mogelijk vanuit één scherm gebruik te maken van de verschillende functies. Daarvoor hoef je bijvoorbeeld niet in te zoomen op het scherm. Het is wel jammer dat de app in het Frans is.

Hoe snel vind je een match?

Meetic heeft tal van leden en daarom is de kans groot dat je een match vindt. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat dit alleen geldt voor betaalde leden. Zonder een betaald lidmaatschap is de kans van slagen erg klein, omdat het niet mogelijk is contact te leggen met andere leden. Toch wel een vereiste om een lid beter te leren kennen.

Het is goed om te weten dat deze dating site haar ledenbestand deelt met tal van andere websites, die door hetzelfde bedrijf beheerd worden. Zo is het mogelijk op deze site leden van Lexa tegen te komen. Een aantal datingexperts gokt dat Meetic wereldwijd dertig miljoen leden heeft. Dat vergroot de kans op een match.

Aan de andere kant is er ook een groot nadeel van een gedeeld ledenbestand: de privacy komt in het geding. Niet iedereen wil met een Meetic-account graag op Lexa komen te staan.

De klantenservice, veiligheid en betrouwbaarheid

De klantenservice van Meetic

Wie hulp nodig heeft van de klantenservice, kan dit doen via het zogenaamde ‘Customer Care Team’. De manier waarop je daarmee in contact kunt komen, is een beetje omslachtig. Je moet hiervoor namelijk eerst helemaal naar onderen scrollen en daarna op ‘Help/contact’ klikken. Daarna kun je ‘Neem contact met ons op’ aanklikken. Bovendien is er een account benodigd om contact op te kunnen nemen.

Qua gebruikerservaringen met de klantenservice zien we toch aardig wat klachten. Veel leden krijgen geen reactie, of geen bevredigend antwoord. Daarnaast zou het vrijwel onmogelijk zijn om op de uitschrijflink te klikken. Uitschrijven is daardoor alleen voorbehouden aan technisch onderlegde leden.

Hoe veilig is Meetic?

Over het algemeen kunnen we zeggen dat Meetic vrij veilig en betrouwbaar is. De dienst is aangesloten bij de ‘Online Dating Association’. Dat is een stichting die een hoge kwaliteit waarborgt. Er wordt bijvoorbeeld streng toegezien op de privacy van de gebruikers en de veiligheid waarmee gegevens worden opgeslagen of betalingen worden afgehandeld.

Verder stelt de website wel alles in het werk om de privacy van de bezoekers te beschermen. Zo worden leden bijvoorbeeld niet geïndexeerd in de zoekmachines. Als iemand jouw naam zoekt op Google, zal er dus niet uitkomen dat je lid bent van een datingsite.

Meld je nu gratis aan

Is Meetic betrouwbaar?

Jammer genoeg valt wel op dat er wat nepprofielen aanwezig zijn. Veel singles die op zoek zijn naar een nieuwe relatie of een nieuwe vriendschap krijgen nooit een reactie of krijgen een paar keer dezelfde reactie. Wie deze nepprofielen beheert, is ons niet duidelijk.

Overigens is de aanwezigheid van nepprofielen geen reden om weg te blijven van deze dienst. Het ledenbestand is namelijk wel goed gevuld en er is een goede balans tussen mannen en vrouwen.

Gebruikers die hun ervaringen delen, valt op dat veel leden nogal geïnteresseerd zijn in elkaars financiële situatie. De motieven voor een gesprek zijn dan al meteen duidelijk. Veel gebruikers zien om deze reden af van verder contact.

Je uitschrijven van Meetic

We zeiden het al eerder: jezelf uitschrijven bij Meetic is niet erg eenvoudig. Het is even zoeken, maar uiteindelijk is uitschrijving mogelijk. Leden die zich uit willen schrijven kunnen deze stappen volgen:

Log in met het door jou gekozen gebruikersnaam en wachtwoord;

Klik rechtsboven op je gebruikersnaam;

Klik op ‘Mijn instellingen en membership’

Helemaal onderaan de pagina staat ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier.’

Klik op de link, zodat zich een nieuw venster opent. Daarin krijg je de mogelijkheid het profiel meteen op te schorten.

Zodra de laatste stap is genomen, word het account meteen opgeschort. Het account is dan niet meer zichtbaar voor andere gebruikers, maar is niet definitief verwijderd. Dat houdt in dat het account op ieder gewenst ogenblik opnieuw geactiveerd kan worden.

De voordelen en nadelen op een rijtje

Hieronder staan de voor- en nadelen van Meetic op een rijtje. Wil jij Meetic uitproberen? Probeer de datingsite dan uit door een gratis account aan te maken.

 • De voordelen van Meetic:
 • Professionele uitstraling;
 • Uitstekende mobiele app;
 • Uitgebreid ledenbestand;
 • Lid van de Online Dating Association;
 • Beschermt de privacy van de gebruikers;
 • Internationaal bekend;
 • Grote kans op succes.
 • De nadelen van Meetic:
 • Zeer beperkte functies voor gratis leden;
 • Weinig kans op succes voor gratis leden;
 • Deelt ledenbestand met andere websites;
 • Geen of late reactie van de klantenservice;
 • Leden klagen over nepprofielen;
 • Veel gesprekken over geld (volgens leden);
 • Uitschrijven is lastig.

 


Gerelateerde artikelen