Be2 Review, Ervaringen & Informatie

Be2 is een van de grootste datingsites wereldwijd. De datingsite is voor iedereen beschikbaar. Er wordt dus geen nadruk gelegd op leeftijd, geslacht of opleiding. Uiteraard dien je wel meerderjarig te zijn om je te kunnen inschrijven.

Sinds de lancering van de website in 2004, is de dienst sterk gegroeid. Op het moment van schrijven heeft Be2 meer dan 16 miljoen leden over meer dan 30 landen en 6 continenten. Dagelijks schrijven zich nog meer dan 20.000 nieuwe leden in. De dienst heeft 225 medewerkers met 41 verschillende nationaliteiten. Het bedrijf heeft kantoren in 11 verschillende steden.

Meld je nu gratis aan

Over Be2

Voor wie is deze website?

Het ledenbestand is zeer divers en uitgebreid, wat de kansen op een match vergroot. Be2 vraagt haar leden van tevoren of ze op zoek zijn naar een serieuze relatie. Kortstondige dates en one-night-stands worden niet toegestaan.

Of je een match met iemand hebt, hangt grotendeels af van een persoonlijkheidstest. De website kijkt daarbij ook naar ‘psychologische’, ‘antropologische’ en ‘sociologische’ criteria. Wat dat precies inhoudt, legt de website verder niet uit.

Betrouwbaarheid

De profielen op Be2 zijn gecontroleerd door de medewerkers van de dienst. Houdt een lid zich niet aan de regels, dan kun je dat rapporteren aan de klantenservice. Een medewerker neemt de klacht dan in behandeling.

De gegevens en foto’s van de leden worden eerst door medewerkers van de klantenservice gecontroleerd. In de regels staat dat deze medewerkers teksten en foto’s altijd mogen weigeren.

Volgens de website wordt er absoluut geen gebruikgemaakt van fake profielen om het ledental kunstmatig te verhogen. Er worden ook geen medewerkers ingehuurd om het aantal contacten, berichten en discussies op de site te verhogen, aldus Be2.

Meld je nu gratis aan

Legitieme profielen

Een aantal leden geeft in gebruikerservaringen aan dat men toch een vermoeden heeft van nepprofielen. Zo worden er vaak dezelfde antwoorden gegeven of wordt er zelfs helemaal geen reactie gegeven.

Daarnaast krijgen leden soms ook een mail dat zij een nieuw bericht hebben ontvangen, terwijl dit bericht nergens te vinden is.

Be2 roept op om dit soort profielen te rapporteren aan de klantenservice. Een medewerker zal het gerapporteerde profiel dan nog een keer beoordelen.

Relatiebemiddelaar

Be2 zet zichzelf meer neer als online relatiebemiddelaar dan als datingsite. Volgens de dienst worden er alleen gebruikers aan elkaar gekoppeld die daadwerkelijk qua persoonlijkheid bij elkaar passen.

Op de website noemt de bemiddelaar zichzelf ‘uniek’, omdat van tevoren al duidelijk is op welke vlakken een match is en waar men elkaar kan aanvullen. Het zou het maken van een afspraakje een stuk makkelijker moeten maken.

Inschrijven en inloggen

Het inschrijven op Be2 is eenvoudig. Op de voorpagina staat een formulier dat de bezoeker meteen kan invullen om zich te registreren. Er hoeft alleen ingevuld te worden waar de bezoeker naar op zoek is en van welk geslacht hij is. Daarnaast zijn het e-mailadres en wachtwoord verplichte velden. Dit inschrijfformulier is te zien in het onderstaande plaatje.

Na het inschrijven is het verplicht om een persoonlijkheidstest te doen. Deze test kost ongeveer tien minuten om in te vullen. Het idee achter de persoonlijkheidstest is dat er goed ingevulde profielen ontstaan en het eenvoudiger is om een match te vinden. Je krijgt vragen als: ‘Vind je jezelf intelligent’ en ‘Ben je spontaan?’. Deze test is gratis, maar de ervaring leert dat veel gebruikers niet de tijd willen nemen een dergelijke test in te vullen.

De kosten

Als gratis lid kun je alleen profielen bekijken van anderen op Be2. Dat kan zo lang als je zelf wilt. Wil je berichten kunnen versturen en ontvangen, of op een andere manier contact maken met anderen, dan moet een betaald lidmaatschap afgenomen worden. Een ander groot nadeel van een gratis lidmaatschap is dat gebruikers alleen erg wazige foto’s van elkaar kunnen bekijken.

Het betaald lidmaatschap wordt op drie manieren aangeboden: in een variant van drie maanden, zes maanden of 12 jaren. Des te meer maanden lidmaatschap er worden afgenomen, des te meer korting je krijgt.

Een overzicht van de kosten:

 • 3 maanden: 49,90 euro per maand;
 • 6 maanden: 24,90 per maand;
 • 12 maanden: 19,90 per maand.

Meld je nu gratis aan

De functies bij Be2

Functies van een betaald lidmaatschap

Een premium lidmaatschap biedt een aantal functies:

 • Berichten versturen en ontvangen;
 • Bekijken wie je profiel heeft bekeken;
 • Eigen foto’s zichtbaar maken voor anderen;

De prijs/functionaliteitsverhouding lijkt wat scheef. De prijs is relatief hoog voor het aantal functies dat gebruikt kan worden. Daarnaast lijken andere datingsites meer functies te bieden voor lagere tarieven.

Wie een abonnement afneemt bij Be2, is er zeker van dat de betaling veilig gebeurt. De website maakt namelijk gebruik van een beveiligde SSL-verbinding. Dat houdt in dat alle gegevens versleuteld zijn en niet door criminelen worden onderschept. Het is ook mogelijk met iDEAL en creditcard te betalen.

Bijzonder: partneraanbevelingen

Bijzonder aan deze dienst is dat het een lijst maakt met relevante partneraanbevelingen. Daarmee kunnen gebruikers hun favoriete singles bijhouden en zien wie het profiel recent bezocht heeft. Vanuit deze lijst kun je zoeken naar geschikte dates. Wil je uitgebreider zoeken, dan kun je de zoekfunctie gebruiken.

Be2 App

Be2 heeft sinds enige tijd apps beschikbaar voor de Apple iPhone en Android-toestellen. In deze apps is het mogelijk om singles in de buurt te vinden, de wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest te doen, dagelijks nieuwe matches te vinden en berichten te versturen en te ontvangen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om profielen van anderen te bekijken en zelf een profiel op te zetten. Volgens Be2 staat de bescherming van de privacy, ook in de app, hoog in het vaandel.

Succesgarantie

Leden die een betaald lidmaatschap hebben afgesloten, krijgen een zogenaamde ‘succesgarantie’. De website garandeert dan dat een lid persoonlijke contacten legt met ten minste tien aanbevolen partners. Heb je die mogelijkheid niet gehad, dan wordt het premiumlidmaatschap gratis verlengd.

Kans van slagen

Volgens de dienst zelf heeft 40 procent van de leden een match. Dat is een relatief hoog percentage. Dit hoge percentage komt waarschijnlijk doordat de nadruk ligt op het vinden van een serieuze relatie.

Daarmee is de kans groot dat ook jij een interessante match op de site kunt scoren. Tegelijkertijd houdt het ook in dat het grootste deel van de leden geen match vindt.

Account opzeggen bij Be2?

Account verwijderen of deactiveren

Ben je niet tevreden of heb je inmiddels weer een relatie? Dan kun je je account deactiveren of verwijderen. Dit doe je als volgt:

Login met je persoonlijke gegevens;

 • Klik op de knop ‘Mijn profiel’ en kies dan voor ‘Instellingen’;
 • Klik op de knop ‘Bekijken’, bij het kopje ‘Profiel status’;
 • Klik op ‘Profiel deactiveren’ of ‘profiel wissen’;
 • Klik op ‘OK’ bij de vraag: ‘Wilt u uw profiel definitief wissen?’ of op de vraag ‘Wilt u uw profiel deactiveren?’

Goed om te weten: als je je profiel deactiveert heb je zelf ook geen toegang meer tot de site. Je profiel wordt niet meer aangeprezen bij andere leden, je ontvangt niet langer partneraanbevelingen en je kunt geen berichten meer schrijven naar andere leden. Het is ook niet meer mogelijk aangesproken te worden door andere leden. De status van de profiel wordt gewijzigd in ‘gedeactiveerd’.

Wie ervoor kiest zijn of haar profiel helemaal te wissen, kan het gebruikersnaam dat eraan was gekoppeld nooit meer gebruiken. Wil je een nieuw profiel aanmaken, dan moet je ook een nieuwe gebruikersnaam kiezen.

Alleen betaald lidmaatschap opzeggen

Het is mogelijk alleen je betaalde lidmaatschap op te zeggen, maar het profiel te behouden. Betalende leden kunnen hiervoor contact opnemen met de klantenservice. De procedure is dat het lid het lidmaatschap minimaal 14 dagen voor het verstrijken van de abonnementsperiode opzegt. Dit kan via de fax, via een brief of via een e-mail. Het abonnement zal dan niet weer geïncasseerd worden.

De klantenservice van Be2

De klantenservice van Be2 is bereikbaar via klantenservice@be2.be. Daarnaast kan men ook nog altijd een brief sturen naar het hoofdkantoor in Luxemburg. Helaas zijn er geen verder contactgegevens op de eigen website te vinden.

Voorheen was ook een Nederlands telefoonnummer in gebruik. Dat telefoonnummer is niet meer bereikbaar, waardoor gebruikers niet met een medewerker kunnen spreken, maar alleen kunnen e-mailen.

Conclusie: de voor- en nadelen op rij

De voor- en nadelen van Be2 zijn hieronder voor jou op een rij gezet. Wil jij Be2 proberen? Je kan gratis een account aanmaken bij Be2 om de datingsite uit te proberen.

 • De voordelen van Be2:
 • Groot ledenbestand;
 • Wereldwijd bekend;
 • Mensen op zoek naar serieuze relatie;
 • Controle op profielen;
 • Eenvoudig registreren;
 • Succesgarantie;
 • Hoge kans van slagen.
 • De nadelen van Be2:
 • Gebruikers vermoeden nepprofielen;
 • Weinig reacties van andere gebruikers;
 • Verplichte persoonlijkheidstest;
 • Scheve prijs/functie-verhouding;
 • Niet telefonisch bereikbaar, ook geen chat.

 

 


Gerelateerde artikelen