16 Leuke & Interessante Gespreksonderwerpen Voor Een Date

Dates zijn soms best eng. Waar moet je over praten op een date? Wat als het even stilvalt? Hoe leer je de ander nu echt kennen? Wij hebben een paar leuke gespreksonderwerpen voor op een date geselecteerd. Als jij deze onderwerpen even in je opneemt, wat vragen bedenkt en jouw date goed gaat voorbereiden, komt het helemaal goed! Lees snel verder.

Onderwerpen met betrekking tot ambities

Doelen zijn interessant

Vaak praten we op een date over wat voor werk we nu doen en hoe ons leven er op dit moment uitziet. Eigenlijk is het veel interessanter om te praten over toekomstplannen. Als je over dit soort zaken praat, kom je meer over elkaar te weten en spreek je enthousiaster.

Passies

‘Wat vind je leuk om te doen?’ ‘Waarom?’ ‘Wat zou je nog eens willen bereiken in het leven?’ Dankzij deze vragen houd je een gesprek gaande. Doelen en passies zijn altijd een goed gespreksonderwerp, omdat je zo meer te weten komen over de persoon die tegenover je zit

Carrière

Mannen houden niet van vrouwen die onophoudelijk over hun werk praten. Daarom is het een goed idee om kort over je carrière te praten. Wil de ander meer weten, dan breidt het gesprek zich vanzelf uit.

Heb je een harde werker aan de haak geslagen of iemand die eigenlijk niet zo veel ambitie heeft? Dit is misschien wel het moeilijkste gespreksonderwerp. De meeste mannen vallen op vrouwen die erg ambitieus zijn en veel moeite doen voor hun werk.

Persoonlijkheid als gespreksonderwerp

De tienerjaren

Toen je vijftien was heb je vast en zeker behoorlijk met bepaalde problemen gezeten. Deze problemen zijn nu allang niet meer belangrijk en daarom kun je er vast om lachen. Problemen die volwassenen hebben zijn niet leuk om over te praten. Problemen die tieners hebben wel. Ze zijn vaak zelfs een beetje schattig.

Vraag bijvoorbeeld wat het gênantste is wat je date als tiener heeft meegemaakt, of welke ervaring hij of zij nooit meer vergeet.

Geheimpjes aan elkaar vertellen

We houden allemaal van geheimen. Door een geheim te delen, voelt de ander zich speciaal. Ongelooflijk dat jij dit verhaal aan hem of haar toevertrouwt! Geheimpjes zijn dan ook leuke gespreksonderwerpen voor op een date. Uit onderzoek blijkt zelfs dat je hierdoor een diepere vertrouwensband krijgt.

Welk gevoel de ander krijgt bij het geheim, hangt vooral af van hoe je het vertelt: “Normaal gesproken vertel ik dit echt aan niemand, maar..” is een spannende en speelse manier die nieuwsgierig maakt. Je hoeft trouwens niet je diepste geheim te onthullen. Iets oppervlakkigs mag ook.

Praten over familie?

We raden het je niet aan om op de eerste date al over je familie te beginnen, maar als het eens ter sprake komt, is het een prima onderwerp. Praat gerust over je ouders, broertjes, zusjes en andere familieleden.

Tip voor vrouwen: als je kleine kinderen in de familie hebt, praat daar dan over. Een man voelt zich meer aangetrokken tot een vrouw waarvan hij denkt dat ze ooit een goede moeder zou zijn.

De vriendenkring

Op een eerste date hebben jullie het natuurlijk niet over plannen voor een serieuze relatie. Maar als het serieus wordt, is ‘vrienden’ toch wel een onderwerp waar jullie over praten. Bij een relatie krijg je immers de vrienden er gratis bij.

Vrienden zeggen een hoop over iemand. Als vrienden slechte gewoonten hebben, mag je ervan uitgaan dat je toekomstige liefde deze gewoonten ook heeft. Je kunt heel nonchalant over de vriendenkring beginnen: “Hey, vertel eens wat over je vrienden” is genoeg.

Geef je mening!

Bereid een onderwerp voor, waar je een mening over hebt. Breng dit onderwerp ter sprake voor een diepgaand gesprek.

Je hoeft niet overal een mening over te hebben en je hoeft deze zeker niet altijd te benoemen. Dat wordt namelijk irritant gevonden. Toch is het een goed idee om je mening regelmatig te laten horen.

Zeker voor vrouwen geldt dat ze er goed aan doen om te laten horen wat ze vinden. Mannen vinden het namelijk een enorme afknapper als de vrouw nergens een mening over heeft. Meestal is het zo dat iemand wel een mening heeft, maar of hij of zij deze laat horen is een tweede. Wees daarom niet bang om je mening te ventileren. Je kunt zelfs beter een beetje controversieel zijn, dan nergens een mening over geven.

Praten over ontspanning

Vakanties en reizen

Voor op de eerste date is een vakantie of een verre reis een leuk gespreksonderwerp. Iedereen houdt van vakanties en iedereen heeft wel een leuke herinnering aan een vakantie. Misschien heb je zelfs nog plannen voor een verre reis in de toekomst.

Vraag anders eens: “Als je overal ter wereld naar toe zou kunnen gaan, waar zou je dan naar toe willen?” Op deze manier kom je snel en simpel dichter tot elkaar. Het is bovendien een onderwerp waar je wel even over door kunt blijven praten.

Boeken en films

Lang niet iedereen vindt het interessant om boeken te lezen. Daar kun je misschien dan ook niet over praten. Maar de kans is niet groot dat je geen boeken leest en geen films kijkt. Je kunt daarom aan elkaar vragen wat elkaars favoriete film is en welk boek het meeste indruk op je heeft gemaakt.

Het geeft ook iets aan over iemands persoonlijkheid: iemand die van horror houdt is misschien iets avontuurlijker ingesteld dan een ander.

Wat doe je in je vrije tijd?

We hebben allemaal 24 uur in een dag, dus ook genoeg tijd om eens tot ons zelf te komen. Nu kun je heel plat vragen wat iemand graag in zijn of haar vrije tijd doet, maar dan lijkt het gesprek een soort sollicitatiegesprek.

Bij een date kun je beter speels een statement maken: “Aan je armen te zien, hang je vast vaak uit in de sportschool.” Daarmee verplicht je de ander bijna een antwoord te geven.

Muziek

Is er iemand die niet van muziek houdt? Muziek is een prima onderwerp om het ijs mee te breken. Je kunt vragen naar de favoriete band van je date, maar je zou ook kunnen vragen: “Van wie was je vroeger fan, maar vind je nu niets meer aan?” Daar komen meestal verrassende reacties uit. Soms kunnen jullie er beiden om lachen. Lachen zorgt altijd voor wat meer aantrekkingskracht.

Kleine dingen

Voor als jullie geen zin hebben in moeilijke gesprekken: praat gerust over dingen. Vraag maar eens of de ander meer van pizza of patat houdt. Dit is namelijk een lichte vraag, waar je makkelijk antwoord op geeft. Hetzelfde geldt voor ‘Houd je meer van zomer of winter?’ of ‘Heb je het liever koud of warm?’ Uit dit soort gekke vragen komen vaak leuke gesprekken voort.

Het namenspel

Doe een spelletje! Zeker het namenspel is leuk voor bijvoorbeeld een eerste date. Je vraagt simpelweg aan je date of hij of zij het eens is met zijn naam. Past deze wel bij hem of haar? Waarom wel? En hoe had hij of zij liever geheten?

Soms maak je een zijsprongetje en kun je vragen hoe de ander had geheten als hij of zij van het andere geslacht was geweest. Je kunt dit spel handig inzetten als het gesprek wat saai begint te worden.

Wat er om je heen gebeurt

De omgeving

Is de gespreksstof even op? Geen probleem. Als jullie naar een boeiende date locatie zijn gegaan, hebben jullie altijd iets om over te praten. Benoem iets over de omgeving en begin daar een gesprek over. Waarschijnlijk kun je zelfs ergens naar wijzen en komt er een leuke anekdote in je op.

Praten over de omgeving is wat ingewikkelder als je de klassieke fout hebt gemaakt om naar de bioscoop te gaan, samen uit eten te gaan of een drankje te doen.

De mensen om jullie heen

Spreek op een laag niveau. Roddelen wordt vaak niet door de omgeving gewaardeerd.

Er is niets zo leuk als mensen kijken. Gek genoeg is het echt zo dat mensen dichter bij elkaar komen als ze andere mensen beoordelen: “Wat een gek haar!” of “Moet je dat loopje zien” wordt vaak leuk gevonden. Jullie hebben dan iets gemeen: namelijk dat jullie iets vinden van de personen om je heen.

Wat je vooral niet moet doen!

Tot slot nog twee absolute don'ts. Door deze tips op te volgen weet je zeker dat de kans op nog een date, of mogelijk zelfs een relatie, een stuk groter wordt.

Zelfvertrouwen

Laat zien dat je zelfvertrouwen hebt. Praat niet negatief over jezelf, vertel niet dat je wellicht een beetje wanhopig bent of dat je laatste date eeuwen geleden is. Vrouwen houden van mannen met zelfvertrouwen, en mannen vinden een vrouw die stevig in haar schoenen staat interessant. Zeker op de eerste paar dates is dit belangrijk.

Vragen om bevestiging

Het helpt zeker niet om te vragen of zij jou leuk vindt. De vraag “Ben ik je type?” schrikt ook erg af. Dergelijke vragen laten je onzeker en hebberig overkomen. Alsof zij je bezit moet worden. De meeste vrouwen klappen dicht bij een dergelijke vraag of verliezen direct interesse.


Geef dit artikel een cijfer:
Gemiddeld: 8,7

Gerelateerde artikelen
Reageer op dit artikel
Reactie plaatsen
0 reacties