Ideeën Voor Een Date? 60 Date Ideeën En Activiteiten Op Een Rij

Geen inspiratie voor een date? Heb jij geen flauw idee wat je kan doen op een date? Of heb je het gevoel dat je alles wel geprobeerd hebt? Geen enkel probleem. Er zijn ideeën genoeg om een leuke tijd met elkaar te beleven. Doe eens iets anders dan een filmpje kijken in de bioscoop of een chique diner in een restaurant. Om jou een handje te helpen, hebben wij maar liefst 60 activiteiten, onderverdeeld in categorieën, op een rijtje gezet.

Binnenactiviteiten

Massagecursus

Let op: vraag eerst of je date het een goed idee vindt om aangeraakt te worden. Je moet mensen niet met dit soort dingen overvallen!

Een massagecursus klinkt misschien als een gek idee voor een date, maar door elkaar aan te raken kom je dichter bij elkaar. Doe dit alleen als je weet dat de vrouw niet heel stijf is of als je weet dat de man best een beetje vast zit. Natuurlijk gaat het hier om een normale massage, niet om een tantrische of naakte massage. Er zijn voorbeelden van koppeltjes die een massagecursus als date hebben gedaan; zij waren na jaren nog samen!

Een kookles

Kookles

Volg samen een kookles. Lekker, gezellig en je komt er meteen achter of je mogelijke toekomstige partner een beetje kan koken. Anders kan hij of zij het altijd nog leren, dankzij deze cursus.

Koffiedate

Wie is er niet gek op koffie? Als buitenactiviteiten niet mogelijk zijn vanwege het weer, is een kopje koffie drinken één van de goede ideeën voor een date. Ga dan niet tegenover elkaar zitten, maar naast elkaar. Dan heb je de kans om elkaar aan te raken en wat te knuffelen.

Voor de lol: naar de Ikea

Ikea biedt ook ontbijtjes voor een paar euro aan!

Ga voor de lol eens samen naar de Ikea. Dit is vooral grappig voor dates die al wat verder gevorderd zijn. Zo ontdekken je of jullie smaak op één lijn ligt.

Blijf thuis en knuffel

Een hele simpele date die toch heel speciaal kan zijn: thuisblijven en met elkaar knuffelen. Er is echt niets fijner dan een goede knuffel.

Samen een taart bakken

Een taart bakken ziet er veel simpeler uit dan het is. Leer elkaar de beste recepten en help elkaar. Aan het eind mogen jullie samen genieten van het beste gedeelte: het opeten van de taart.

De spelletjeshal

Laat je competitieve kant zien! Ga samen naar de spelletjeshal. Kun jij van je date winnen? En belangrijker: kan de ander tegen zijn of haar verlies?

Naar de platenzaak

Wie is er niet gek op muziek? Laat aan elkaar horen wat je leuk vindt. Ga samen op zoek naar nieuwe muziek. Misschien vinden jullie wel een liedje dat jullie ‘ons nummer’ gaan noemen.

Voor elkaar shoppen

Denk je te weten wat goed zou staan bij jouw date? Probeer het eens uit en probeer een outfit voor elkaar te vinden. Natuurlijk hoef je de outfit niet echt te kopen. Het passen alleen is al ontzettend grappig. Nog leuker: laat de ander een heel absurd outfit passen.

Doe een fotoshoot

Als het allemaal al wat serieuzer is, kunnen jullie professionele foto’s laten maken. Doe lekker gek, wees jezelf en zet de foto’s in een fotolijstje!

Ga naar een waarzegger

Wat heeft de toekomst voor jullie in petto? Ga eens naar een waarzegger. Wie weet brengt de toekomst wel iets heel interessants voor jullie beiden.

Dineren in het donker

Bij sommige restaurants kun je in het donker dineren. Je weet van tevoren niet wat je geserveerd krijgt. Normaal gesproken is uit eten gaan nogal cliché, maar dit is een erg leuke ervaring die genoeg gespreksstof oplevert.

Wellnesscentrum

Wil je graag ontspannen en echt wat tijd voor elkaar? Ga dan eens naar een wellnesscentrum. Het levert een fantastische, rustige dag op. Verras je date met een hot stone massage en je bent helemaal binnen!

Buitenactiviteiten

Een boswandeling

Maak een leuke boswandeling op een zonnige dag. Het buitenleven heeft een positieve invloed op jullie humeur. Je ontspant erdoor, waardoor je wat gemakkelijker praat. Doordat jullie makkelijker praten, leren jullie elkaar echt kennen. Je kunt een fles wijn meenemen voor de gezelligheid. Een boswandeling kun je uiteraard ook vervangen door een parkwandeling.

Naar het strand

Het strand

Als jullie elkaar al wat langer kennen en elkaar eindelijk wel eens met iets minder kleren aan willen zien, kunnen jullie naar het strand. Bovendien heeft een zonnige dag met hoge temperaturen een positieve invloed op jullie stemming. Misschien durf je elkaar zelfs in te smeren. Dan hebben jullie toch wat aanraking gehad.

Naar de sterren kijken

Naar de sterren kijken, dat is toch iets uit een film? In het echt is het nog romantischer als in de films. Onvergetelijk, samen onder de sterrenhemel liggen. Als je het echt professioneel wil aanpakken, kan je een sterrenkijker regelen!

Ga naar een waterpark

Een waterpark haalt, net als een pretpark, het kind in je naar boven. Laat elkaar zien dat je weet hoe je plezier moet hebben. Op die manier laat je zien dat je ook weet hoe je de zorgen even vergeet en elkaar een leuke tijd kunnen bezorgen.

Bekijk de zonsondergang

De zonsondergang kijken is een droomscenario. Lekker tegen elkaar aan, en natuurlijk hoort de zoen erbij. Je kunt dit natuurlijk ook doen bij de zonsopkomst, als jullie heel vroeg zijn.

Boek een boottochtje

Verken de wateren. Als je van de natuur houdt, is dit zeker aan te raden. Als hij van vissen houdt, kunnen jullie dat combineren. Of misschien houden jullie wel een viswedstrijd?

Ga vliegeren

Vrouwen houden ervan om iets van mannen te leren. Leer haar daarom vliegeren met een stuntvlieger. Het is spannend, intensief en vooral leuk om te doen. Je hebt op deze manier ook de kans om dicht bij elkaar te zijn.

Laat de hond uit

Een heel simpele date, maar wel eentje waar jullie elkaar mee beter leren kennen: laat samen de hond uit. Heb je geen hond? Bied dan aan de hond van de buren uit te laten. Dieren verbinden!

Ga naar de dierentuin

Er zijn online vaak leuke kortingsacties te vinden. Zo hoeft een date niet veel te kosten. Heb je eenmaal een activiteit gekozen, zoek dan online naar kortingen!

Zoals gezegd: dieren verbinden. Ga daarom eens samen naar de dierentuin. Pasgeboren dieren zijn zo schattig, dat ze zeker even blijven hangen.

Bezoek een botanische tuin

Een botanische tuin is kleurrijk, kent veel geur en heeft een mooie omgeving. Er is genoeg plek om ook even wat te drinken. Perfect voor een date!

Maak een rondrit door een chique buurt

Dromen jullie van een mooi huis? Wat is jullie gezamenlijke smaak? Wat voor dromen hebben jullie? Je komt erachter door naar een chique buurt te gaan en er doorheen te rijden.

Huur een tandem

Huur een tandem en cross samen het land door. Om samen een tandem te kunnen besturen moet je echt samenwerken. Stippel een leuke route uit via Google Maps en ga eropuit!

Maak een vlucht in een luchtballon

Bekijk Nederland van boven vanuit een heteluchtballon. Dit is echt een onvergetelijke ervaring en het hoeft niet eens duur te zijn.

Sportieve activiteiten

Poolen

Ga gezellig een potje poolen! Het is gezellig en speels en er hangt een ongedwongen sfeer. Je kunt zelf bepalen hoe fanatiek je speelt en of je je date heel charmant een paar kansen geeft om te winnen. Als je date het poolen nog moet leren, heb je nu mooi de kans om elkaar aan te raken. Dat doet het altijd goed!

Zwemmen

Zwemmen kan een leuke date opleveren. Zorg ervoor dat het geen ordinaire vleeskeuring wordt, maar een gezellige activiteit. Spetter elkaar nat, houd een wedstrijdje of creëer een hoekje voor jullie twee in het zwembad. Je ziet elkaar nu bovendien ook eens zonder make-up en andere middelen om jezelf mooier te maken. Natuurlijker dan dit wordt het niet.

Zwemmen met dolfijnen

Als gewoon zwemmen een beetje te saai is geworden, kun je zwemmen met dolfijnen. Dat is echt een ervaring die jullie nooit meer vergeten.

Skydiven

Skydiven

Bekijk een plaats van boven. Skydiven is een onvergetelijke ervaring. Stel het je maar eens voor: “Wat hebben jullie gedaan?” “We zijn gaan skydiven!” Dat is toch bijzonder?

Ga paintballen

Even lekker je agressiviteit kwijtraken? Ga paintballen! Kijk wie het snelste is van jullie beiden. Je zou er een wedstrijdelement aan kunnen toevoegen: het aantal raak geschoten paintballs is het aantal zoenen dat de ander verschuldigd is.

Ga kanoën

Bij het kanoën kom je erachter dat koppels goed moeten samenwerken. Je merkt anders letterlijk dat je niet vooruit komt. Niemand lijkt echt goed te zijn in kanoën, dus veel succes.

Schaatsen

Samen schaatsen is echt een klassieke dateactiviteit. Ontzettend romantisch in de wintertijd. Daarna kunnen jullie je opwarmen aan een kop heerlijke chocolademelk.

Sleeën

In de winter is het een leuk idee om te sleeën. Je hebt dan een goed excuus om lekker dicht tegen elkaar aan te zitten. En als je weer thuis bent kun je dat voortzetten, om weer op te warmen.

Skeeleren

In het verlengde van schaatsen: skeeleren. Huur een paar skeelers en leer elkaar hoe het moet. Dit is vooral een leuke activiteit als één van jullie beiden niet kan skeeleren. Dan kun je het van de ander leren.

Zeilen

Als jullie beiden weinig ervaren hebben met zeilen, vraag dan een ervaren instructeur mee.

Ga lekker met elkaar zeilen! Dat zorgt voor spanning en sensatie als er een stevige wind staat. Je laat elkaar iets meemaken. Dit soort dates zijn vaak onvergetelijk.

Midgetgolf

Midgetgolf is leuk om te doen. Door samen te midgetgolfen, laat je zien dat je wel in bent voor een geintje. Humor is altijd aantrekkelijk, zowel voor mannen als voor vrouwen. Soms moet je ook een beetje om jezelf kunnen lachen.

Naar het dolfinarium

Waarschijnlijk ben je al erg lang niet meer in het Dolfinarium geweest. Er is een grote kans dat dat hetzelfde geldt voor je date. Het is daar nog net zo leuk als vroeger. Een heerlijke dagje uit!

Koeknuffelen

In ons land zijn er aardig wat boerderijen waar je met koeien kunt knuffelen. Het zijn lieve beesten en bovendien levert het een unieke ervaring op. Dit is zeker iets waar jullie nog even over doorpraten.

Creatieve activiteiten

Schilderen

Leren schilderen

Leren schilderen is echt een liefdesactiviteit. Schilder elkaar als een cartoon, of schilder een klassieke zonsondergang.

Sieraden maken

Een man die met zijn grote handen sieraden aan het maken is… Daar gaat menig vrouwenhart sneller van slaan. Het samen maken van sieraden is een leuke bezigheid en bovendien heb je meteen een leuk cadeau voor aan het einde van de date.

Lekker gek met verf

Gooi eens een bak verf over een doek en laat je creatieve brein helemaal de vrije loop. Daardoor krijg je inzicht in de creativiteit van de ander. Durven jullie echt eens iets nieuws te proberen?

Bodypaint

Niet voor de preutse mensen: bodypaint. Klieder lekker met verf op elkaar en maak een prachtig kunstwerk van je date. Leuk om je creativiteit de loop te laten en je verkent ook meteen elkaars lichaam.

Gezellige activiteiten

Een stedentrip

Een stedentrip is geen goed idee voor een eerste date, maar als jullie al wat verder gevorderd zijn, is dit een leuk idee. Je kunt op deze manier elkaar beter leren kennen. Je zit meer op elkaars lip. Op deze manier weet je of de ander echt iets voor jou is.

Een cabaretvoorstelling of stand-up comedy

Niets geeft een betere vibe dan lekker lachen. Je geeft de ander het gevoel dat je een positief mens bent. Positieve mensen worden altijd aantrekkelijker gevonden dan mensen die eerst de kat uit de boom kijken. Je komt er bovendien achter of jullie dezelfde humor hebben.

Ga naar een pretpark

‘Een pretpark is kinderachtig!’ Welnee. Een pretpark staat garant voor een dag lol. Een dag plezier blijft beter hangen dan twee uur geforceerde romantiek. Met een bezoekje aan het pretpark laat je je speelse kant zien. Bovendien roept het wat nostalgische gevoelens op: achtbanen, glijbanen en de bootjes in het water.

Naar het museum

Musea hoeven niet saai te zijn. Soms is samen kunst kijken erg gezellig. Je moet er wel van houden, maar als jullie op niveau kunnen communiceren over kunst, is er zeker een klik. Als jullie het met elkaar eens zijn, of juist een goede discussie over creatief werk kunnen voeren, snappen jullie elkaar beter.

Picknicken

Mensen met glazen wijn bij een picknick

Picknicken is echt een klassieke activiteit. Gezellig met wat boterhammetjes, een mooi flesje wijn, een kleedje en een mandje in het park. Natuurlijk is dit wel een erg seizoensgebonden date. Leuk in de zomer, niet echt aan te raden in de herfst of winter.

Ga naar een concert

Hebben jullie een genre waar jullie samen van houden? Ga dan samen naar een concert of optreden. Blijf lekker dicht bij elkaar en geniet samen van de muziek. Van muziek ontspan je en kom je los. Je praat veel makkelijker en voelt je sneller op je gemak bij iemand. Perfect voor een date, dus.

Woon de opname van een televisieprogramma bij

Bij televisieprogramma’s zoekt men vaak naar publiek. Naar een televisieprogramma met je date is erg leuk en zeker iets wat jullie beiden niet snel zullen vergeten. Misschien heb je geluk en zie je jezelf nog eens terug op televisie.

Bezoek je geboortestad

Laat ook je oude school en andere speciale plaatsen zien. Zo wordt een date echt persoonlijk!

Niets zegt zoveel over je date als zijn of haar geboortestad. Laat elkaar zien waar jullie zijn opgegroeid!

Op double date

Een double date is altijd spannend. Opeens zie je hoe jullie zouden functioneren als koppel. Het is wat old school, maar wel ontzettend gezellig.

Karaoke

Soms mag je best een beetje een foute date organiseren. Ga eens karaokezingen en kom erachter aan wie van jullie een groot zangtalent verloren is gegaan. Een karaokedate staat altijd garant voor een hoop lol. Er is niets aantrekkelijker dan zelfspot!

Dansen

Koppel dat aan het dansen is

Vind je het moeilijk elkaar aan te raken? Een dansles is dan de perfecte date. Het aanraken van elkaar en het dicht bij elkaar zijn, zijn twee essentiële onderdelen van het dansen. Vrouwen houden meestal enorm van dansen, dus met wat goede moves maak je zeker indruk.

Bezoek een markt

Samen naar iets kijken werkt verbindend. Jullie hebben iets om over te praten. Valt het gesprek stil, dan is dat niet erg. Je zal snel weer iets anders vinden om over te praten. Het is niet alledaags om je date er naar toe te nemen. Juist daarom wordt zo’n date gewaardeerd.

Nodig elkaar uit voor een hobby

Iedereen heeft een hobby. Nodig de ander uit om jouw hobby te laten zien. Is jouw hobby ‘klassieke auto’s’, dan kun je je date uitnodigen om samen een toeristische trip te maken in een oude auto. Daarmee geef je een stukje persoonlijkheid weg.

Een dagje Madurodam

Ga samen een dagje naar Madurodam. Wees erop voorbereid dat jullie wel veel gaan lopen, want zelfs in het klein is Nederland nog heel groot.

Een avond naar het casino

Roulettewiel

Speel voor de lol, niet voor de winst.

Samen naar het casino gaan kan erg gezellig zijn. Het is gezellig, spannend en wie weet kan je daarna gratis een drankje doen in een café met het geld dat je gewonnen hebt!

Boek een goedkope vlucht en reis

Boek een goedkope vlucht en ga zonder te plannen ergens heen. Ga het avontuur aan en zie hoe jullie werken als koppel. Waarschijnlijk wordt dit een erg romantische reis.

Grachtentour

Samen rondvaren door de grachten is erg romantisch. Je sluit het helemaal goed af als je ergens lekker gaat eten.

Dit waren de 60 date ideeën en activiteiten! Mis jij nog een leuke activiteit, neem dan contact met ons op, zodat wij het overzicht uitgebreider kunnen maken.

Bekijk ook eens ons overzicht van de beste Belgische datingsites.


Geef dit artikel een cijfer:
Gemiddeld: 7,8

Gerelateerde artikelen
Reageer op dit artikel
Reactie plaatsen
0 reacties